Roslagsbageriet tar över 104 år gamla Café Hörnan!

hornan

 

 

 

 

 

 

Roslagsbageriet tar över 104 år gamla Café Hörnan!

 

Med start den 1 April 2016 kommer RoslagsBageriet ta över driften av Café Hörnan!

 

Det gamla anrika caféet, beläget i hörnet av Hantverkaregatan/Stora Brogatan i Norrtälje, är en institution i Norrtäljes caféliv som har drivits på samma adress i 104 år. Fastigheten caféet huserar i är ännu äldre, från 1770, och byggdes som en kopia av Norrtälje rådhus.

I och med övertagandet kommer lokalen fräschas upp och utbudet uppdateras.

 

Det är viktigt för oss att behålla ursprungskänslan av det gamla och anrika som sitter i väggarna, men ändå försöka sätta vår prägel på lokalerna och höja mysfaktorn ännu mer, säger Tomas Persson, driftsansvarig för RoslagsBageriets verksamhet.

 

 

För mer info:

Tomas Persson

0709-984 222

 

 

 

 

 

Kompletterande info

 

De senaste 27 åren har Tommy och Irene Thorzén drivit det omtyckta cafét. Innan dess drevs verksamheten av makarna Märta & Rune Folkesson under många, många år.

När Tommy & Irene tog över caféet gjordes en total renovering, men efter 27 år är det återigen dags att piffa till lokalerna. Under våren kommer därför större delen av lokalen fräschas upp.

I mitten av maj ska renoveringen vara klar och då blir det nyinvigning av Café Hörnan.

 

Ambitionen är att caféet ska hålla öppet under hela april och att det bara behöver stängas under maximalt en veckas tid för att slutföra uppfräschningen. Övrig renovering kommer att ske löpande under ordinarie öppettider, rum för rum ett i taget.

 

I tankarna & idéerna kring utbudet kommer söndagarna att presentera en fika buffé där gästerna till ett fast pris får ta för sig av ett härligt buffébord med bakverk och godsaker bakade av RoslagsBageriets duktiga bagare & konditorer.

Då och då kommer vi även duka ut andra härliga bufféer kring den gamla spisen i ”köket”.

 

Afternoon Tea kommer kunna avnjutas till hösten och vinterns helger.

 

Vår varma hemvispade choklad kommer givetvis göras på äkta choklad (70% Ghana, 60% Fehmarn) och skummad mjölk toppad med härligt vispad grädde.

 

De olika kaffesorterna som serveras kommer alla vara nymalda i cafét.

 

En annan nyhet är att det kommer gå att köpa med sig nybakat bröd och bakverk hem till butikspris.

 

En satsning på enkla men fräscha TakeAway måltider kommer även göras från en ny ”butik i butiken”. Dessa rätter kan självklart även ätas på plats.

Maträtterna kommer, precis som brödet, vara tillagade med stor kunskap, hög kvalitet och med mycket kärlek. Precis som allt annat RoslagsBageriet gör och står för.

 

Ett utbud för de som vill äta lite nyttigare och även de grupper som har någon form av intolerans mot exempelvis gluten och laktos kommer erbjudas. Även vegetarianer kommer hitta några fräscha alternativ.

 

Till helgerna kommer vi även baka lite frallor & kaffebröd så att vi kan erbjuda busfärskt bröd 7 dagar i veckan.

 

Det känns som en oerhörd styrka att från det egna bageriet producera huvuddelen av de produkter och bakverk vi kommer erbjuda. Vi känner ett stort ansvar för historien samtidigt som det pirrar lite i magen av att ta Cafe Hörnan in i framtiden, avslutar Tomas Persson.

 

 

 

Fotnot

Roslagsbageriet driver sedan tidigare bageri, butik och cafe på Baldersgatan 16 samt butik och cafe på Billborgsgatan 8 i Norrtälje.